Feng Shui si pietrele prețioase

 Am împrumutat titlul cărții autoarei Sandra Kynes, „FENG SHUI și pietrele prețioase”, în urma unei întrebări legitime pe care mi-am pus-o la achiziționarea unei bijuterii cu piatră prețioasă. Era piatra pe care mi-o  doream? Dacă DA, atunci cum m-ar fi influențat pe mine și mediul înconjurător. Evident , nu primisem certificat de autenticitate pentru piatră, am fost vrăjită de strălucirea și frumusețea bijuteriei, de reducerea acordată, și într-un final am căutat informații detaliate. În urma acestor căutări am redescoperit magia pietrelor prețioase și voi pune în evidență câteva întrebuințări în FENG SHUI ale unor cristale mai des întâlnite în casetele noastre de bijuterii.

Ametistul – Piatră a schimbării, instrument spiritual și piatră a înțelepciunii, calmează mintea, atrage norocul și dragostea. Este piatră primară pentru direcția SE, așezată în centru , contribuie la restabilirea echilibrului și la creștere spirituală; în NE, sporește înțelepciunea; poate fi așezată pe direcțiile negative pentru protecție și noroc și oriunde este nevoie la manifestarea schimbării.

Citrinul – Simbolizează bucuria, ajută la contactarea sinelui superior, mărește puterea personală, este un energizant care contribuie la vindecarea sentimentală prin conștientizare; folositor la întărirea relațiilor de familie. Este piatră primară pentru centru, așezat în această direcție contribuie la dezvoltare spirituală și îndrumare; în SV benefic pentru relații, în Vest, dezvoltă creativitatea, în Nord, introspecție și în SE întărește valoarea personală, atrage prosperitatea și bogăția. Așezat pe direcțiile negative atrage protecția și vindecarea.

Diamantul – Denumit și „Regele cristalelor” este simbolul puterii și bogăției, a dragostei, încrederii și devotamentului. Protejează de boală, întărește emoțional și ajută la reconciliere, atrage abundența și bogăția. Contribuie la crearea legăturilor și la longevitate. Așezat în Est contribuie la armonizarea relațiilor de familie și din comunitate, în SE, atrage bogăția și abundența, în SV, atrage dragostea, în Nord, favorizează introspecția; așezat pe orice direcție negativă, acționează ca o amuletă purtătoare de noroc.

Rubinul – Considerat simbolul devotamentului și al dragostei, atrage bogăția, insuflă înțelepciune și întărește respectul de sine; dezvoltă loialitatea și generozitatea, protejează împotriva tuturor formelor de negativitate. Așezat în NV, predispune la altruism, în SE, atrage bogăția și întărește încrederea în valoarea personală, în SV atrage relațiile și întărește loialitatea, în NE dezvoltă înțelepciunea. Așezat în orice direcție negativă are rol de protecție.

Smaraldul – Piatră considerată ca fiind simbolul dragostei, atrage armonia și norocul în toate zonele vieții; îmbunătățește memoria, încurajează înțelegerea. Pentru direcția SV, favorizează relațiile, în SE atrage bogăția, în Nord , dezvoltarea personală și introspecția, în orice direcție negativă, izgonește energia negativă și întărește puterea de a face față dificultăților.

Voi continua enumerarea proprietăților altor cristale, precum: Alexandritul, Chihlimbarul, Coralul, Cuarțul și Perla, în articolul următor, împreună cu aspecte legate de autenticitatea lor, atunci când sunt montate în bijuterii.