Un proiect interesant

Construcția unei case este un proiect ambițios, cu atât mai mult cu cât am dori să o transformăm în căminul viselor noastre. Alături de calcule, de aspect, de funcționabilitate, ar trebui să ținem cont  de energiile generate de poziționarea casei în spațiu, în principal de fațada principală.  Am căutat pe internet un proiect de casă – 136 mp, cu parter și mansardă, drăguță și funcțională, ca pentru o familie cu 4 membri. Era doar proiectul, fără indicații despre punctele cardinale, așa că am încercat să găsesc cea mai bună soluție de orientare, atfel încât să beneficieze de cele mai bune stele, în zonele de living, dormitoare, bucătăria și cel mai important, să aibă o intrare favorabilă.

Presupunând că s-ar construi în epoca lui 8, adică până în anul 2024, am ales ca fațadă NE 1, în acest mod beneficiind de steaua de apă 8 la intrare și de stelele 1, 8 și 9 în zonele în care se reunește familia sau în cele de odihnă. Tabelul LO SHU atașat reprezintă dispunerea acestor stele în cele 9 pătrate; pentru fiecare pătrat, cifra din dreapta sus reprezintă steaua de apă și cea din stânga sus, steaua de munte. Deși există mai multe influențe – stelele anuale, lunare, steaua palatului respectiv, mediul înconjurător, cu drumuri/ape și clădiri/munți, mă voi concentra asupra predispozițiilor pe care le pot aduce energiile de apă și de munte din acest tabel.

Intrarea beneficiază de steaua de apă 8 – Prosperitate actuală, stimulată de elemente active de pământ, foc și lemn, adică ornamente de piatră, ceramică, plante cu flori roșii, în nuanțe de maro-bej și roșu.

Livingul are steaua de munte 8 la SV și pe cea de apă 9 la S, prin urmare pe zona de SV este indicat să fie poziționată canapeaua- colțarul și o plantă înaltă, iar în Vest un șemineu și televizorul. Central, în limita spațiului se poate poziționa o masă sau măsuță. În spațiul rămas din NV ar fi ideal un acvariu. Paleta de culori trebuie să fie în nuanțe de roșu, verde, gri închis pentru zona de acvariu.

Centrul casei este total nefavorabil cu stelele 2 de apă și 5 de munte, o configurație „de bântuire”, dar poate fi remediat cu 6 clopoței metalici agățați deasupra, 6 monede metalice așezate, nu neapărat la vedere, apă sărată într-un vas ornamental de sticlă. Partea frumoasă a configurației de stele zburătoare este că se formează HO TO-uri, dintre care benefice sunt 8-3 din living, 9-4 și 6-1 din dormitorul din Nord și Nord-Vest, 6-1 din bucătărie.

Luând pe rând fiecare cameră se pot stabili poziția patului, a televizorului, biroului, cromatica. Deși sunt , evident și porțiuni nu atât de favorabile, se pot remedia, cu atât mai mult cu cât nu afectează camerele principale, ci debaraua, casa scărilor, băile. Interesant este modul în care o bună orientare duce la prosperitate sau la necazuri.