Dezechilibrele celor 5 elemente și SĂNĂTATEA

Este deosebit de interesant faptul că ne putem identifica predispozițiile pentru o anumită afecțiune a corpului, folosind Astrologia chinezească, bazată pe interacțiunea celor 5 elemente (FOC, PĂMÂNT, METAL, APĂ și LEMN) și ponderea lor în harta COLOANELOR DESTINULUI.

Ne putem identifica aceste elemente apelând la un specialist, pentru o prognoză completă și corectă, calculând singuri, în cazul în care suntem inițiați,  sau accesând un site care conține un calculator al acestor coloane. De exemplu: https://www.zodiacool.ro/, http://www.dragon-gate.com, cu acces gratuit pentru servicii de nivel basic.

Recomandarea mea este să fiți prudenți, în situația în care, fără prea multe cunoștințe / experiență, încercați să vă identificați singuri harta acestor Coloane ale Destinului și să o interpretați.

Anumite dezechilibre ale celor 5 elemente, sunt factori potențatori ai unei/unor boli. Aceste elemente pot fi în exces sau în deficit, acest specific ducând la manifestări diferite ale acelorași organe  sau sisteme. Explicațiile derivă din ciclul de distrugere / control al celor 5 elemente.

Bibliografie: Dr. SORIN BRATOVEANU, „Astrologia Medicală Chineză și Indiană”, Ed. DAKSHA, București 2012, p.122-125